Webdesign

Uw website is uw digitale visitekaart naar de buitenwereld. Juist de anonimiteit van het internet maakt de noodzaak van een goed design van uw website duidelijk. Een aantrekkelijke website houdt bezoekers langer vast dan een niet-aantrekkelijke website. Daarnaast dient de website eenvoudig te bedienen zijn en de gevraagde informatie maximaal één-click verder liggen.

Aspecten van Webdesign

Bij het design/ontwerp van de webpagina, komen een aantal aspecten aan bod, die essentieel zijn voor de ontwikkeling van een geslaagde website.

Structuur van het design

Bij het webdesign wordt een keuze gemaakt voor de manier waarop uw bezoekers uw website 'lezen'. Een duidelijke inhoudsopgave (Menu) en index (Zoekfunctie) ondersteunen de bezoekers in hun zoektocht naar de juiste informatie.

Opmaak van het design

Met als uitgangspunt een uniforme website, waarbij de opmaak van de website op alle pagina's gelijk is, is de website zeer gebruikersvriendelijk.

Weergave van het design

Bij het ontwerpen van de website vormen een aantal uitgangspunten de basis van het ontwerp.

  • Resolutie of beeldschermafmeting
  • Kleurendiepte of het aantal kleuren dat getoond kan worden
  • Webbrowser, een website geschikt voor Internet Explorer, Firefox, Chrome of Opera

Aanpak

In een aantal logische stappen wordt een PrachtConcept-website ontwikkeld. Allereerst wordt een grafische voorstelling van de webpagina ontwikkeld in de vorm van een grafische plaat. Deze grafische plaat wordt vervolgens omgezet in voor webbrowsers leesbare computercode. Als laatste stap wordt het Content Management Systeem